USEIN KYSYTTYÄ

 

Kuka Veronmaksajien toiminnan rahoittaa?

Veronmaksajien toiminnan perustana ovat jäsenmaksut. Liitto ei ota vastaan julkisia avustuksia, ja se on poliittisesti sitoutumaton.

 

Keitä jäsenemme ovat?

Veronmaksajissa on 235 000 jäsentä, joista henkilöjäseniä on 191 000
ja yritysjäseniä 44 000.

Liiton jäsenet ovat tavallisia suomalaisia. Jäsenkunnassa ovat edustettuina niin palkansaajat, opiskelijat, eläkeläiset kuin yrittäjätkin.

 

Mitä Veronmaksajien jäsenyys maksaa?

Henkilöjäsenmaksu vuodelle 2021 on 29 euroa. Lisäksi on kertaluontoinen 8 euron liittymismaksu. Kahden vuoden henkilöjäsenmaksu on 56 euroa ja liittymismaksu 6 euroa.

Kun liityt jäseneksi nyt, saat loppuvuoden 2020 Taloustaito-lehdet ja jäsenyyden kaupan päälle.

 

Mitä jäsenmaksulla saa?

Veronmaksajien jäsenenä saat monipuolisia etuja, esim. veroneuvontaa puhelimitse, Taloustaito-lehden kerran kuukaudessa sekä veronmaksajat.fi -verkkopalvelun. Myös liiton yhteistyökumppanit tarjoavat jäsenille etuja tuotteistaan ja palveluistaan.

 

Miten liitän yritykseni jäseneksi?

Yritysjäsenyys sisältää yrityksen jäsenyyden lisäksi yrityksen omistajan, liikkeenharjoittajan tai toimitusjohtajan oman talouden jäsenyyden.

Yritysjäsenenä saat Taloustaito-lehden ja vuosittain julkaistavan Yrityksen verotietopaketti -kirjan (jäsenhinta 35 euroa) sekä maksutonta veroneuvontaa myös yrityksesi asioihin liittyvissä verokysymyksissä. Työntekijäsi voivat osallistua Veronmaksajien maksullisiin koulutustilaisuuksiin jäsenhinnalla, kun yrityksesi on jäsen ja maksaa osallistumisen.

Yritysjäsenmaksu porrastetaan yrityksen koon mukaan. Alle 10 henkilöä työllistävän yrityksen jäsenmaksu vuodelle 2021 on 65 euroa, 10–49 henkilöä työllistävän 130 euroa, 50–99 henkilöä työllistävän 195 euroa ja 100 henkilöä tai enemmän työllistävän 260 euroa. Lisäksi on kertaluontoinen 16 euron liittymismaksu. Liitän yritykseni jäseneksi

Kun liityt jäseneksi nyt, saat loppuvuoden 2020 Taloustaito-lehdet ja jäsenyyden kaupan päälle.

 

Miten veroneuvontapalvelu toimii?

Veronmaksajien jäsenenä voit soittaa liiton neuvontapuhelimeen, jossa liiton verojuristit vastaavat verotusta koskeviin kysymyksiisi.

Puhelinneuvonta päivystää numerossa 03010 5510 ma–pe klo 9.00–14.00. Neuvonta palvelee myös kesällä, heinäkuussa se on auki klo 9.00–12.00.

Neuvonta on jäsenille maksutonta, puhelusta maksat puhelumaksun oman liittymäsi mukaisesti (pvm/mpm).

 

Mitä asioita Taloustaidossa käsitellään?

Taloustaito keskittyy kodin ja perheen raha-asioihin. Lehden jutuissa käsitellään säästämistä, kuluttamista, sijoittamista ja verotusta.

Taloustaito arvioi säännöllisesti kodin talouden perustekijöitä: asuntojen hintoja, lainojen korkoja, sijoitusrahastojen tuottoja ja piensijoittajan salkkuja.

Lisäksi Taloustaito testaa ja vertailee kuluttajan rahankäytön vaihtoehtoja, kuten vakuutusten hintoja, sähkölaskun suuruutta, pankkimaksuja, asianajokustannuksia, bensaveroja jne.

 

Miten tietojani käsitellään?

Kun liityt jäseneksi, tietosi tallennetaan Veronmaksajien asiakasrekisteriin jäsen- ja asiakassuhteen hoitoa varten. Veronmaksajat voi käyttää tietojasi myös asiakasviestintään ja markkinointiin. Tietojasi voidaan luovuttaa myös Veronmaksajien yhteistyökumppaneille jäsenille tarkoitettujen etujen tarjoamiseksi ja jäsenyyden todentamiseksi.

 

Lue lisää jäseneduista, jäsenyyden ehdoista ja tietosuojakäytännöistä.